Lägenhetsliv och tåstrumpor

Fjärde dagen på lägenhetsliv, något jag trivs bra med eftersom Sigfrids lägenhet är mysig! Lite synd dock att han jobbar, men å andra sidan kan jag få lite gjort då! Var duktig igår och pluggade fysik, matte och franska.
Vad tidigt hans väckarklocka ringer förresten! 04.55 går den igång. Usch, jag skulle inte orka kliva upp så tidigt! Har varit mycket lycklig när jag har fått ligga kvar i sängen!

Men nu är det ensamt, är kramsjuk! Får bli glad av mina tåstrumpor! Det har inte varit säsong för dem nu ett tag så hade nästan glömt bort deras uppiggande, roande effekter. Nästan alla tåstrumpor är i glada färger och oftast randiga.  Dessa värmande vitaminpiller i tygform är mycket bra att underhålla sig med när man glider omkring på golven! Än roligare är det att dansa i dem!

Idag ska jag laga grönsakssoppa! Mums!

Men först ska jag plugga lite och kanske spela lite Oblivion. Vi får se hur det blir.
Ikväll åker jag hem, är hemma onsdag - fredag em för sedan åker jag till stugan! Söt kommer dit också! Oh, jag längtar! Var mycket länge sedan jag var där nere sist!

Nej, nu måste jag plugga lite!

//Lovisa

Att laga en punktering

Hm, det är ju inte så svårt säger ni. Vänta bara, säger jag.

Det hela började för drygt en vecka sedan, fredag förra veckan då jag redan försenad kastade mig på cykeln för att snabbt kastas av då asfalten blev väldigt hal med ett framhjul utan luft i. Förbannade stressiga morgnar, sprang in och hämtade cykelnyckeln till mammas cykel och skyndade mig till skolan.

På kvällen tänkte jag att det är lika bra att laga det nu innan det blir mörkt och kallt. Så duktig gick jag ut och började försöka pilla ur slangen. Att plocka av hjulet var inte speciellt svårt, att få ur slangen var inte heller något större problem, likaså att laga däcket. Följde anvisningarna till punkt och pricka och allt verkade bra tills jag skulle sätta fast hjulet igen och blåsa upp det. Eller rättare sagt, att peta in slangen, lyfta tillbaka däcket i mycket kallt (och numera även mörker) väder var ingen hit precis. Temperaturen i mina redan svala händer letade sig närmare och närmare utomhustemperaturen, men till slut fick jag till allt som det skulle.

Nästa morgon var det tomt på luft igen. Misslyckande alltså. Pappa konstaterade att det antagligen inte gick att laga "moderna" däck med hederliga punkaplåster. Han köpte därför i förrgår en ny slang åt mig. Glad i hågen över att slippa mammas cykel begav jag mig ut ikväll för att stoppa i den nya slangen. Men!
Problem ett: Den metallbit som sitter fast på den nya slangen var för kort vilket orsakade ett antal problem, så som att det inte blev tätt, däcket gick inte att pumpa osv.
Problem två: Solen sjunker väldigt fort så här års. Jobbet kräver en del ljus. Den uppladdningsbara ficklampan slocknar fort.
Problem tre: Jobbet är ganska pilligt och genomförs därför bäst utan vantar. Det är kallt ute, speciellt efter att solen har gått ner.
Problem fyra: Jag är envis. Jag skulle lösa det.

Till slut lyckades jag lösa det, fingrarna var isbitar och jag hade nästa slut på batteriet i mobilen (som jag till slut fick använda). Jag plockade lite delar från den gamla ventilen, tog bort en ring utan funktion och allt var toppen! Testade att pumpa det och allt gick bra! För att få på hjulet sen var jag tvungen att släppa ur luften igen eftersom man annars inte får det förbi bromsarna.

Med hjulet ditmonterat, dynamon inkopplad och allt klart rullade jag bort cykeln till pumpen och började blåsa upp det. I mörkret såg jag dock inte vad som attackerade mitt hjul och när jag hade blåst upp det färdigt hörde jag mystiska pysanden (inte från ventilen) och lokaliserade snart en galen (säkert rabiessmittad) häftklammer som hade tagit sig in i däcket och stack hål på min nya slang! Jag kämpade med stelfrusna fingrar för att få ur odjuret ur däcket vilket slutade med blod och rivsår. Vad häftklammern gjorde där från början har jag inte en aning om.

Pappa skall köpa ny slang, med lagom långa metallbitar.

Jag är sur.



Nog om dagens bravader, ni vill kanske veta vad som händer i övrig?

Måndagens konsert gick bra! Gjorde Staffan överlycklig genom att få ut Magnus Rosén till honom. Som han sa "Du står på min julklappslista nu!" Tabbade mig inte något speciellt, vilket känns bra när jag nu satt längst fram. Vi har pratat om att vi i Alvesta ska åka in och lära dem lite folkmusik =) De tyckte tydligen att det var coolt när jag, Kerstin, Jenny, Marika och Eva värmde upp innan konserten och ställde oss i trapphuset och spelade.

I morgon har jag två prov, sen har jag höstlov och ska jag hem och packa, åker till Sigfrid på lördag och kommer hem tisdag. Trevligt trevligt!

Men nu ska jag fika!

Ta hand om er alla!

//Lovisa

Nervositet!

Idag är jag nervös, faktiskt! Det var länge sedan jag var nervös inför en konsert men nu är jag det. Kanske det beror på att vi inte har träffat/repat med Magnus än, kanske för att det är något stort och ganska svårt, kanske för att det är i Kristina Nilsson-salen? Ska i alla fall bli jätteroligt! Och roligt att så många kommer och tittar!

Kallt att cykla till skolan i morse. Det visste jag redan innan jag stack näsan utanför dörren. Jag har nämligen ett väldigt praktiskt sett att se om det är kallt ute då hammocken fortfarande står ute och det är en vattenpöl på taket av den. Vattenpölen befinner sig i lagom höjd och position för att vara väl synlig genom mitt fönster. I morse bestod vattenpölen av is.

Nehe, nu ska jag gå och äta, gå hem, duscha och peppa till i kväll! Får nog slänga ett öga på derivatorna också, hinner nog inte göra det efter konserten.

Ps. Oskar är typ bäst! :D

Oskar kidnappade alltså min dator, tror att han blev sur för att jag tabbade bort Henrik Schyffert när han försökte titta på det (på min inloggning när jag försökte skriva här). Så den som inte förstod det innan, Oskar är narcissistik och stavar som en fjortis.


BITCH!!!!!!


Sådär, då var man hemma och en bra bit från Oskar som pillar på tangentbordet. Har duschat, renskrivit noterna och peppat i allmänhet! Ska bara äta lite och sen måste jag ta bussen in.

Tänker lite extra på Julle idag, han verkar vara lite deppig, hör av dig om du behöver prata!
Samma sak för Simon, om världen snurrar för fort kan det vara skönt att få prata av sig lite, jag finns där.
Det gäller er alla förresten, jag finns här för er! Hör bara av er!

Tack för en underbar helg älskade Sigfrid!

Nu måste jag rusa!

//Lovisa

Kolsvart morgon

I morse när väckarklockan ringde och jag öppnade ögonen för att titta ut tänkte jag "åh vad skönt, min väckarklocka går fel, för det är ju mitt i natten". Tyvärr var det inte mitt i natten, utan mobilen visade obarmhärtigt på 06.55. Suck...

På två veckor har jag fått sova en natt utan mardrömmar, det var mellan lördag och söndag, när jag fick vara i min pojkes famn. Han jagar bort allt sånt elakt! Det var väldigt väldigt skönt, och jag längtar tills på fredag när han kommer hit igen. Det känns lite konstigt, när man har kommit hem och ligger i sängen och ska sova, och tänkter på att det bara är lite drygt två och en halv timme sen man låg i hans famn i Kalmar och att man nu ligger i Alvesta, ensam.

Just nu vill jag bara sova, egentligen har vi biologi från 8 till 10.45, men alla ska redovisa sina arbeten och det är så dålig luft att jag inte kan koncentrera mig. Tyckte det var bättre att jag gick ut och tog en liten paus då. Är lite seg på att jag dessutom råkade lägga min optikertid en timme för sent. Slutar 14.20 idag och tänkte att jag la optikertiden vid 14.30, men tydligen sa jag fel så den ligger en timme senare, 15.30. Ingen idé att cykla hem därimellan, får sitta här och jobba lite istället. Denna veckan är ganska fullproppad. Har mycket som händer varje dag, dessutom fysikprov, franskauppgifter som lär ta ett bra tag, med mera... O.o'

Ni som inte förstod ett dugg av min franskatext (tidigare blogginlägg), kopiera in den i babelfish (http://babelfish.altavista.com), så kanske ni i alla fall förstår lite (dock kan det blir lite roliga översättningar ibland).

Nu får jag nog gå tillbaka till min lektion!

//Lovisa

Franskaläxa


Ce matin il y avait du givre! Ça m'a manqué! Mais il faisait très froid autour de mes oreilles! À l'école de musique j'ai eu ma leçon de la théorie musicale et une très amusant leçon d'ensemble! Après ça, j'avais une leçon de maths et Peter est chauve encore une fois! Cet après-midi, nous allons avoir "Don't drink and drive".

Ce week-end, ja vais aller à Kalmar. Sigfrid me manque, trop pour rester dans à la maison! Je t'aime beaucoup, mon chéri!

Maintenant, nous allons manger!

//Lovisa

Ny säng?

Mamma och jag pratade om det. En 120 bred i så fall! Att få sällskap i den vore inte heller fel, jag skulle verkligen gilla om Sigfrid skulle få jobb här i Alvesta ett tag =) Allt känns så bra med honom och det är verkligen något som fattas utan dig! Har förut varit lite fundersam, på hur det skulle fungera att ha ett distansförhållande och sedan bo ihop mer än en vecka, men nu känns det bara som om det vore skönt att bli av med ensamheten. Jag vill i alla fall gärna testa!

Som det är just nu ligger jag varje kväll och vänder och snurrar i sängen, kan inte somna och ligger bara och önskar att han skulle smyga fram till sängen och krypa ner med mig, krama mig, låta mig sova lugnt och tryggt! Som ni kanske förstår har det varit lite många mardrömmar nu genom nätterna... Det känns lite konstigt att inte vilja sova... Jag hatar det.

Ska ta mig samman och skriva ett inlägg på franska snart med, har som läxa att skriva ett blogginlägg på franska om en vanlig dag, så får väl göra det...

Körlektionen i går gick bra med förresten...

Har nog inte varit så här trött på länge...

Saknar och saknad


RSS 2.0