12 dagar eller "Working at the car wash"

Bonus! http://www.youtube.com/watch?v=h7XUaCUPfPk

Idag har jag verkligen städat Sigfrids bil, både på in och utsidan! Städat, dammsugit, tvättat, polerat invändigt och sen tvättat hela utsidan. Fyllt på spolarvätska och kylarvätska så nu är den i topptrim, i alla fall det jag kan göra =)

Detta projekt höll mig sysselsatt från 10 till 15.30, med paus för lunch. Sedan dess har jag umgåts med mormor och morfar, spelat igenom årets Korrö-låtar och spenderat ytterligare tid med m&m.

Jag börjar få lite smått panik för att jag förväntas sitta och titta på tv eller läs och vara llmänt trevlig och social när jag har massa saker att göra. I morgon får jag träffa älskling igen i alla fall så då ska det nog bli bättre. Vi åker till Kalmar fredag-lördag, så det blir lite paus. Ska dock föra över mina dokument på en USB-sticka och se om det är något jag kan jobba med, ex tömma clixen. Passar på att uppdatera programvaran!

Nu ska jag upp och bädda åt mig i JBs sovrum.

Godnatt alla, ses i morgon!

13 dagar eller "Sista dagen på jobbet"

Idag gjorde jag antagligen min sista dag på jobbet. Antagligen, då resten av tiden fram tills vi åker är rätt uppbokad. Jag lämnade en ansökningslapp för sommarvikariat redan nu, så slipper man tänka på det.

Sigfrid har jobbat ås mycket på sista tiden att det känns som att jag måste dra allt själv. Detta har varit rätt tungt, men nu känns de som att det måste ske en förändring. Till helgen hoppas jag kunna skjuta över lite ansvar, det är nog nödvändigt för att jag inte ska få panik dagarna innan.

Förresten. Någon som skulle kunna hjälpa mig med att översätta ett dokument till Engelska? Det är en A4 med lite lite text på (ca 16 rader). Vore bra att få någon annans input på det hela.

Nu ska jag försöka sova gott...

14 dagar eller "Inte ett skit"

Sov jättedåligt i natt. Detta innebär att jag har varit ytters ineffektiv idag. Inte mycket vettigt gjort över huvud taget.

Mer än att jag har blivit nervös. Det är bara två veckor kvar! Jag menar, det känns som i förrgår, när jag skrev "30 dagar" här...

Lite nervöst som sagt. Annars är jag mest besviken och seg på mig själv för att jag inte ordnade det jag skulle idag.

Nu ska jag sova, i morgon jobbar jag.

Kram

15 dagar eller "Ont!"

Jobbade idag, inte så mycket mer att säga. Tidsvridningen, gårdagen och slitet på jobbet idag har gjort mig så trött, så nu ska jag trilla i sängen och kurera blåmärket som jag har på det konstigaste stället någonsin, nämligen längst nere vid "simhuden" på ringfingret mot lillfingret. Stort blåmärke som jag lyckades göra på jobbet idag. Hela fingret domnade och gjorde jätteont vilket slutade med att jag skar mig i min tumme =) Inte så lyckosamt, men i morgon får jag pausa och ska uträtta massa kontorsjobb åt mig själv!

16 dagar eller "blåa fingrar"

Stora utepysslardagen.

Jag målade grunden på garaget och källartrappan, körde grus och sand för att fylla upp till rätt nivå runt garaget, hjälpte Sigfrid och pappa med altanen, ordnade till jordgubbstornsdjungeln, krattade löv och lövade i växthuset och slet allmänt.

Efter lunchen när det hade börjat mörkna åkte jag till Oskar  och tittade på Galenskaparna. Det var nog länge sedan jag var så trött när jag kom hem.

Jag och Sigfrid masserade varann och det var minst sagt välbehövligt för oss båda, då vi hade slitit ordentligt! Sen i säng, då vi båda skulle upp tidigt, Sigfrid för att åka till Sölvesborg och jag för att vicka på Högåsen.

Ang. rubriken. Istället för gröna fingrar, då det var svinkallt, jordgubbarna säkert såg det som att jag dödade dem och grundfärgen var blå.

17 dagar eller "födelsedagskalas"

Min kusin firades, så större delen av dagen spenderades ihop med trevliga släkten =)

Inte mycket gjort, men god mat, lite vilande på soffan, galenskaprna på youtube och kattmys är inte helt fel heller...

18 dagar eller "effektivitet"

Jag var jätteeffektiv idag!!!

Pratat med försäkringsbolaget och bekräftat där, ordnat papper på mina mediciner, skrivit klart adresslistan, ordnat allt jag kan för att flytta över distriktets domän till rätt person, varit på banken, kört många kärror jord och fått alla saker från ICA-banken =) Gjorde också brulépudding och andra nyttigheter.



Nu, fredagsslapp!

19 dagar eller "tre apelsiner"

Klev upp tidigt igen, skulle föreläsa på Grönkullaskolan. Frukost, "mainstreamade" mig i alla fall till utseendet och cyklade iväg för att möte upp Mårten och John. Dagens redskap: block och penna med lite stöd, en tavla full med alla mina positiva erfarenheter av UNF och roliga saker jag har gjort, en ordentlig protion tålamod samt 3 apelsiner (inte för att ätas).

12 personer värvade och ett bra gäng som har fått en positivare syn på UNF samt fått sig en tankeställare kring alkoholtraditionen! Känns bra! Nu är de välbearbetade inför värvningen om någon vecka ;)

Klockan var rätt mycket när jag cyklade hemmåt, men tog mig en tur förbi Robin och Lakrits.

Runt 16 kom jag hem och gick upp och hjälpte Sigfrid hem så att han hann till optikern. Väl hemma igen började jag laga mat men fick ett blodsockerfall och blev illamående, darrig och orkeslös. Fick i mig lite mat, vilade en stund med Sigfrid och sen blev det bättre.

Resten av kvällen blev på grund av tröttheten inte så aktiv, men var trevlig i alla fall. Pratade med Sigfrid och Erik, så de första tre dagarna på Nya Zeeland kommer spenderas här i "The yellow cabin". Sen sängdags, jag och Sigfrid låg och pratade, jag lipade för andra kvällen i rad och vi längtar nog båda iväg litegrann även om det är läskigt/spännande =)


20 dagar eller "jag hatar avsked"

Idag var det tidig morgon som gällde. 8.12 skulle jag besikta Astran inne i stan, så det var bara att masa sig upp ur sängen vid sju. Väl hemma blev det lite mejlande och kollande innan jag började på middagens paj.

Det var bestämt att Anders skulle komma på eftermiddagen och strax efter 14 knackade han på. Vi hade en rolig eftermiddag med äppelpaj, Super Smash Bros Brawl och massa prat. Lite senare dök älskling och lillebror upp och det blev blodiga matcher i Mario Kart.

Men så blev klockan mycket och det var dags för Anders att åka. Jag hade inte tänkt på det så mycket innan, det har säkert gått ett halvår mellan gångerna vi har setts någon gång (eller i alla fall nära), men nu när det är planerat så blev det rätt jobbig! Kommer sakna dig!

Så då var första avskedet klart. När jag tänkte på det kommer det här bli ett stort avsked (om så för ett tag), till släkt och vänner, mitt liv som det har sett ut de senaste 19,8 åren, mm... Självklart ser jag fram emot det, men det är alltid lite läskigt att lämna det trygga, invanda.

I alla fall, i morgon ska jag till Grönkulla och snacka om UNF, har förberett mig lite ikväll så det känns rätt bra, nu ska jag bara tagga upp mig, komma ur den lite ledsamma stämningen som jag befinner mig i och förbereda med kläder och ev hjälpmedel.

Nu ska jag gå och krama älskling...

21 dagar kvar

Nu börjar det verkligen närma sig!!!

Förmiddagen ägnades åt att kolla upp hur det fungerar med mina mediciner. Man fick ta med sig ett halvårs förbrukning av p-piller, sen ska det andra inte vara något problem, men ska försöka ordna papper på de recept jag har utskrivna för att vara extra säker. Det ända jag är lite orolig för är mina salvor...

Det är också färdigt med passiv bostadskö i LKF, adresslista till folk jag tänker skicka vykort till (vill ni ha, skicka ett meddelande med er adress så går det nog att ordna).

Jag har också flyttat på massa jord och lagat mat, så känner mig nyttig.

Just nu är det dock fortfarande massa småsaker jag måste få klart, hoppas att det blir klart snart... Ska försöka hinna med några i morgon.

Nu ska jag sova!

22 dagar

Helgen var riktigt trevligt!

Dock blev jag lite vemodig i fredags, då jag efter många, många år i DS sa hejdå för ett bra tag framöver. Vi får se om jag kommer tillbaka till våren, annars får jag väl hitta någon annan stans att sitta i en DS. Jag tror förresten att UNF Kronoberg behöver något annat nu, en frisk fläkt som inte är jag =)

Nog talat om det! Idag har jag skrivit på mitt ICA-bankenkort, gjort en djupdykning i om min telefon faktiskt fungerar i NZ (och ja, med ett telefonbolag gör den det!), börjat skriva adresslista och en lista med viktiga telefonnummer. Annars har jag mest jobbat på huset och lagat mat.

I morgon blir det mer jobb!


25 dagar kvar

Idag har jag mått riktigt kasst av vaccinet. Min arm påminner om den på en body builder och varje gång jag rullade över på sidan i sömnen gjorde det så ont att jag vaknade. Huvudvärk, lite feber, snabba temperaturväxlingar och nada matlust. Blir ändå Lund i helgen, hoppas bara vi tar det lugnt.

Jonatan har det värre, feber så han skakar.

Ska i alla fall bli skönt att åka tåg.

Som ni säkert förstår har det inte blivit så mycket gjort på "att göra"-listan idag.
Får se om jag kan ta tag i den på söndag igen.

Kram

26 dagar kvar

Tiden rusar!

I helgen åker jag och Sigfrid till Lund för att hälsa på. Idag har jag ordnat en rätt stor sak inför resan, jag har vaccinerat mig för svininfluensan, något som dock har påverkat majoriteten av min dag då jag mådde rätt kasst efter den. Sigfrid mådde inte heller bra, mycket huvudvärk så han somnade runt halv åtta.

Packlistan har byggts ut samtidigt som några "att göra"-saker har strukits.

Nu ska jag fortsätta att tackla min mini-flunsa.

Godnatt!

27 dagar kvar

Gårdagens inlägg som aldrig publicerades:

Idag har jag faktiskt kommit någon vart på min packlista. Ni som har resevana, kan ni kika och se om det är något otroligt viktigt som jag har glömt än så länge?

Mbiltelefon + laddare
Resehandduk
Mp3
Allergitabletter (med tillhörande handlingar)
Alvedon
Kopia på alla resehandlingar såsom pass, biljetter etc
Mina arbetsintyg på engelska + CV på engelska
Pass
Pengar
Kontoutdrag (för att få komma in i landet)
Litet sy-kit
Linser
Kläder
Bra skor
Regnkläder
Hänglås
Strömuttagskonverterare (en sån som man kan stoppa in i ett olikaformat uttag och få det att se ut som ett svenskt)

28 dagar

Tja, vad har jag gjort idag? Dagen har tyvärr inte spenderats på resan, men kanske bra att ta en paus ibland? I går natt hade jag först svårt att sova och när jag väl somnade sov jag mycket dåligt. Vid 2 ringde jag älskling som med sitt fantastiska tålamod lugnade mig så att jag kunde få någon timmes ordentlig sömn i alla fall.

Större delen av förmiddagen spenderades med att tömma i källaren, där Sigfrid ska sätta in ett nytt fönster. Det låg en gigantisk trave trä i vägen som jag slängde ut genom fönstret och sen körde till garaget. Det är trångt, men förhoppningsvis går det bra =)

Sen lagade jag mat men var inte så hungrig. Efteråt hjälptes jag och lillebror åt att få in de sista brädorna i garaget och jag gick och tog ett bad. Trött, klev jag lite senare upp och sen spenderade jag mest tid i sängen och tittade på tv elller läste.

Jag lät bli datorn, eftersom jag höll på att ladda upp en stor fil. Har samlat alla mina NV06-bilder i en mapp och skulle skicka till Karla. Saknar er!

På kvällen har vi varit inne hos grannarna och hälsat på Freddy(?) som inte är så många veckor gammal. Jag pärlade med stolta storasyster Emilia och nu sitter jag här. Väntar på att Sigfrid ska ringa tillbaka =)

I morgon hoppas jag på att jag får lite seriöst gjort med min packlista!

29 dagar

Idag har jag varit effektiv!
Först vakna, seg som bara den, men upp och igång i alla fall.
Har kollat kontantkort på Nya Zeeland,
pysslat med mitt 3-abbonemang och kommit fram till en vettig lösning där,
hämtat mina saker hos Marie,
varit på banken och ställt massa frågor samt ordnat fullmakt åt mor och far,
ordnat en facebook-grupp åt UNF Kronoberg,
ätit på stan med far,
hjälp Sven-Olof med hans antivirusprogram och scanner och
ordnat in mig i någon mer bostadskö.

Nu ska jag ägna mig lite åt nöje, dvs läsning på sängen med en kopp te och hoppas på att huvudvärken släpper.

Kvällens övningar blir att försöka börja på packlistan.



Bonus:

 

 

They made up their minds
And they started packing
They left before the sun came up that day
An exit to eternal summer slacking
But where were they going Without ever knowing the way?

Anyone could see The road that they walk on is paved in gold
And It's always summer, they'll never get cold
They'll Never get hungry
They'll never get old and gray
You can see their shadows Wandering off somewhere
They won't make it home
But they really don't care
They wanted the highway
They're happier there today , today

 


30 dagar

Hej!
Det var länge sedan jag skrev något, men å andra sidan har mina dagar rullat på. Det är 2 månader sedan jag blev arbetslös, men jag har definitivt inte varit sysslolös. Det har varit väldigt mycket att stå i här hemma och jag har också pysslat en del med UNF.

Sigfrid bor hos mig, tyvärr är han borta och jobbar i Sölvesborg en del, så då blir jag ensam här. Men ändå härligt att ses så mycket som vi gör!

Förtydligande av rubriken. Idag är det 30 dagar kvar tills vi åker till Nya Zeeland. Innan dess kommer jag och Sigfrid att packa, ordna, fixa, ha en avskedsfest, vara nervösa (gäller kanske framför allt mig) mm. Framöver tänkte jag uppdatera min blogg varje dag så att frågor får svar, ni kan hjälpa mig med förberedelserna och kan följa mina sista 30 dagar i Sverige år 2009.

Just nu ser min att göra-lista ut såhär:
*Marie
*Gräva klart runt garaget
*Översätt klart mitt CV till engelska
*Kolla allt med banken
*Kolla bästa kontantkortet Nya Zeeland
*Ring 3 och flytta till kontantkort
*Forex för att kolla bästa växlingsmöjligheterna
*Kolla upp "Att tänka på när du åker utomlands länge"-sidor
*Lägg in filmer och musik på Clixen
*Börja skriva packlista
*Få tillbaka grafritaren från Robin
*Kolla upp vilka papper som behöver finnas med

Lite att göra =)

Kom gärna med goda råd!

Kram!

Ps. Jag finns också på Resdagboken. Användare LovisaBengtsson Ds.

RSS 2.0