Just nu älskar jag UNF så totalt, otroligt mycket!

Efter en grym helg i Kalmar är jag jättepeppad och har fått mycket självförtroende för min roll som distriktsordförande! För att förstå det härliga med UNF får jag väl berätta om helgen. Dock började det inte så roligt....

16.53
Jag hoppar på tåget i Alvesta och hittar min och resten av Kronobergarnas platser. Plockar fram fika och böcker.

17.06
Växjöborna hoppar på tåget. Även Robin från Blekinge.

Ca 18.13 (200 meter från Kalmar station)
Tåget gör en kraftig inbromsning och stannar. Folk börjar prata om att en tjej har blivit påkörd. Vi får senare reda på att det har hänt en olycka. Kvinnan går att se från vår vagn. Utryckningsfordon är mycket snabbt på plats.

18.20
Jag går längst fram i tåget för att komma bort lite. Stöter då på ett gäng trevliga UNF:are från Göteborg och Älvsborg. Ett konstigt men effektivt sätt att lära känna varann på. Jag försöker lära mig allas namn (Johanna, Ellen, Malin, Cecilia, Josefin, Johan och Adrian. Missade jag någon? Magnus kommer sen).

19.20
Vi får evakueringstillstånd och får gå ur tåget och gå bort mot stationen. Journalister är på plats.

Vi kommer efter ett tag fram till IOGT-NTO-lokalen i Kalmar och får i oss lite mat och dricka och mår bättre. Sigfrid är söt och ringer och undrar om han ska cykla förbi och ge mig en kram, men det känns ganska lugnt. Dock tycker jag att jag var lite dum som inte tackade ja, men det där med att inte vara till besvär plus att jag nog var lite förvirrad...

Så som sagt, inte en alt för bra start på kursen.



Efter en stunds lek och namnträning var stämningen bättre och Guitar Hero och andra leksaker plockades fram. Efter en liten stund dök ytterligare en trevlig person vid namn Magnus upp. Vi åt lite till och plötsligt var klockan väldigt mycket och vi gick bort mot hotellet Svanen som vi skulle bo på. Jag, Johan och Adrian gick ut på en liten promenad på Ängö (området som hotellet ligger i) i natten och det var väldigt trevligt. Lekplats + Läger = Sant oavsett om det är UNF eller folkmusik. Jag sov gott när jag la mig!

Klockan 8 klev jag upp nästa dag. Inte jättestor men väldigt mysig hotellfrukost och det var ett mycket bra sätt att fylla på batterierna! 9 var vi tillbaka i IOGT-NTO-huset och kurspassen startade!
Dagens intressanta kurspass var:
* Vad innebär det att sitta i en styrelse? (Robert Damberg)
* Värvning (Vidar Aronsson)
Lunch
* Utbildning i respektive post (Ordförandena med Robert)
* Konsulenten och DS (Till största del vi själva)
* Teambuilding (Linda Engström)

Sedan paddlade vi ut till en udde och grillade och myste där! Även den klassiska "Gå en promenad och prata med någon du inte känner"-rundan genomfördes. Jag lärde då känne en mycket trevlig skåning vid namn Joakim =D



Sen paddlade vi tillbaka och trots att jag hade tänkt att undvik schlagerfestivalen fastnade jag ändå nere i lobbyn på hotellet med de andra och efter ett tag trillade ett 15-tal spanjorer i vår ålder in. Det visade sig att de var femkampare och var här för att tävla. Snacka om att det blev party! När spaniens bidrag "baila el chiki chiki" dök upp hoppade alla runt och dansade och sjöng (för de flesta av oss svenskar blev det dock mest; uno hmmmmm, dos ehhhhhhh, tres a majekvaa, cuatro el roboco)!


(Vi sitter i sofforna och de ligger på golvet)

Magnus och Adrian blev väldigt besvikna över att Sverige inte vann, men jag tröstade mig dock med att Norges låt gick såpass bra som den gick!

När själv festivalen var över gick de flesta och la sig, men jag, Adrian, Magnus och några till stannade kvar uppe. Jag och Adrian löste korsord (vi funderar på att ha en korsordsworkshop på Active bara för att det var så trevligt ^^) och efter ett tag kom en av spanjorerna tillbaka och satte sig och pratade med oss. Han heter Alexh(?). Trevligt värre! Han var dock inte så bra på svenska korsord (konstigt va?). Runt halv tre var dock alla trötta så vi gick och la oss.
Spanjoren följde mig till min dörr och sa godnatt ^^






Dusch, ihoppackning och frukost sedan iväg till lokalen igen. Lite snack kring vad man har för verktyd för att underlätta livet i DS och sedan lunch ute i solskenet. Mer korsordslösning (bilden är dock från senare)!



Vi lekte också lappleken. Alla sätter en lapp på ryggen som de andra får skriva något snällt på! Åh vad glad man blir!
En timme innan tåget skulle gå gick vi ut på stan och handlade lite. Sen gick alla och köpte varsin glass innan vi slog oss ner i solskenet och väntade lämplig påstigningstid.



När jag hade fått en kram av alla och tåget åkt sin väg stog jag kvar på stationen. Jag skulle nämligen träffa Sigfrid!!!
Efter en liten stund dök han upp och vi åkte hem till honom. Han hade städat jättefint! Vi myste och bestämde oss för att titta på film, varpå jag slocknade i hans famn innan introt ens var slut. Efter filmen kände jag mig dock piggare och Axel kom och hälsade på. Vi åt lite, både mat och glass. Sen åkte vi ner till havet där UV-rugbyn skulle träffas och ha avslutning. Liten stund där och sen skjutsade Sigfrid mig till tåget. Låååååång kram!!!

På tåget kändes det lite olustigt, men sen gick det över. Var duktig och gjorde läxor.

Det här var en väldigt underbar och givande helg och jag kan verkligen säga att JAG ÄLSKAR UNF!!!

Jag kan även säga att JAG ÄLSKAR SIGFRID!!!

Snart sommar! Längtar till Active!

Oj, detta blev långt!

Men men, i morgon ska jag köra halkbana!

Jag saknar Sigfrid!

Jag vill ha sommarlov!

Nu ska jag sova!

Godnatt!

Pyssel

Då har jag börjat pyssla med bloggdesign lite grann. Satte tex ihop en antal bilder till den snygga (dock inte allt för proffsiga ) loggan, men vad kan man begära, det var ju första gången =)
Just nu jobbar jag på att få bort jordkloten.

I helgen åker jag på distriktsstyrelsesamling för region syd. Det ska bli roligt! Första gången jag åker dit som ordförande =)
På söndagen stannar jag kvar en stund och umgås med Sigfrid, det ska bli härligt, jag saknar honom väldigt mycket efter vår lunch ihop i Kalmar i tisdags.

Allting är färdigpackat för att åka, nu ska jag bara vänta på att klockan blir 16.20 så jag kommer till tåget i lagom tid.

Kram på er alla!


Ps. Snart sommarlov!!! Ds.

Att man kan sakna någon så

Dagen började med att jag var lite tjurig på Sigfrid. Igårkväll var jag trött och blev dissad för ett spel, så tjurade en stund även i morse, men efter en liten stund på telefon var allt glömt.

Nu känner jag bara hur mycket jag saknar honom! Hur mycket jag skulle ge för att få vara nära honom, vara i hans famn. I morgon åker vi till Oskarshamn/Öland/Kalmar. Det ska bli roligt, men samtidigt lite jobbigt att vara så nära men inte ses. Aja, vi träffas ju i alla fall på söndag.

Nu ska jag packa klart och sedan är det dags att lägga sig.

Godnatt alla!

Peace out
L

Äntligen regn!

Alla vattenpölar är gula nu! Så skönt att andas! Jag KAN andas igen! Härligt härligt!

Mormor och den elektriska pepparkvarnen kommer inte överens...

    Igår kom mormor och morfar hit. Jonatan konfirmeras ju i helgen och vi tyckte att det vore trevligt att träffa dem lite mer.
Idag hann jag vara hemma från skolan, jag har ju varit sjuk hela veckan men inte hunnit, så idag hjälpte jag till lite med maten. Jag och mormor gjorde 6 stycken stora potatisgratänger.
    Problem uppstod dock när mormor skulle peppra gratängerna. Van matlagare som hon är kopplade hon snabbt ett strypgrepp på den stackars elektriska pepparkvarnen och vred till. Kvarnen och mormor skrek till ungefär lika högt då mormor i förbifarten lyckades komma åt knappen som startar den och kvarnen föll sedan sönder i sina 7 beståndsdelar (tre delar samt fyra batterier). Efter att ha blivit ompysslade en stund av mig, fått batterierna bytta och mormor har fått en lektion i elektriska pepparkvarnar gick dock allting som smort och gratängerna står nu i ugnen och lagas =)

Musikteoriprov, uppkörning och halsont

Hela helgen har jag haft lite ont i halsen men inatt, blev det riktigt jobbigt! Det gör inte ont på samma sätt som det gör i vanliga fall, usch, det gör ont. Dessutom störde det min nattsömn så har blivit lite grinig.

I fredags gjorde jag ju teoriprovet och det gick bra, så nu väntar jag bara på i kväll när det kommer trilla in ett mejl från Catarina där det står min tid för halkbana och uppkörning. Fy fasen vad jag kommer vara nervös inför uppkörningen!

Gjorde ett musikteoriprov i morse, det gick faktiskt riktigt bra =) Eftersom jag är den som kan det bäst i gruppen tror jag att mitt betyg där blir ganska solklart =) Eftersom vi bara hann igen lite mer än halva boken så var det ju mest grundläggande saker.


Nu dröjer det också ett tag innan jag får träffa min sötis. Nästa helg konfirmerar Jonatan sig och Söt kan inte komma. Helgen därefter är jag på RSDSS i Kalmar, hoppas jag i alla fall får en kram på stationen på söndageftermiddagen! Men helgen därpå ses vi! Då får Jonatan min och Sigfrids konfirmations/födelsedagspresent =) Hoppas han blir nöjd! Dock blir det inte så mycket ensam tid för mig och Söt ;)

Nu ska jag göra skolarbete, äta, lite, dricka massor med te och sedan gå till skolan och ha mattelektion. Vill inte ha tillbaka det nationella provet i Matte D! Tror dock inte att det gick komplett åt skogen... Men man vet ju aldrig...

Aj, min hals gör ont...

Jippey!

Klarade teoriprovet! =)
62/65 så helt klart godkänt!

Ikväll kommer Sigfrid! Kan dagen bli bättre? =D

Första steget mot frihet

Imorgon har jag uppskrivningen till körkortet! Förhoppningsvis går allt bra! Gjorde percis ett motsvarande test och fick 70 av 70 så det känns helt okej nu =) Men kommer fortsätta plugga under kvällen, alltid lite krångliga småregler som man måste sätta. Hur många fel är det man får ha egentligen? Man måste ha 52 rätt av 65 frågor om jag inte minns fel. Uppkörningen känns ganska lugn nu med, har fått flyt i den och mycket mer sker reflexmässigt.

Lite nervös är jag däremot inför i morgon =) Kan inte hjälpa det ^^

Aja, önska mig lycka till så rapporterar jag i morgon!

Kram L

Tips från coachen: Undvik nattliga slagsmål med böcker

I natt har jag lyckats tippa ner en bok från mitt element som är min bokhylla. Denna träffade under mitt öga, så nu har jag en blåtira där. Svullet är det med. Jag trodde att det var krig, men som tur väl var var det ju inte så. Skoj är nykteristen vandrar runt med en blåtira i skolan =)
Jaja, jag är glad att det inte tog värre och det kommer nog försvinna snabbt =)

Glad folknykterhetens dag!

Ja glad folkykterhetens dag, första maj och kristi himmelfärds önskar jag er alla!

RSS 2.0